Jørgen Emborg Menu

Verdens Navle - en cd med anderledes børnemusik

- Du finder sange for børn og voksne på Verdens navle

Verdens Navle blev udgivet i 1999 - og sælger stadig! Klik her hvis du mangler et eksemplar af denne cd med børnemusik. Du kan købe noder til sangene ved at klikke her. Her kan du se noden til Copocapa-copolapa. Booking af en koncert for både børn og voksne med musikken fra Verdens Navle er bestemt mulig - kontakt venligst Jørgen Emborg.

Kender du ikke sangene fra Verdens Navle? Så klik her og få en lille bid af nogle af sangene.  

Her nogle citater fra begejstrede lyttere om verdens navle:

Hej Jørgen!
"Wow, for en børne-CD; - og voksen-CD for den sags skyld!
Som musiklærer i folkeskolen er jeg meget glad for at se, at der stadig er nogen få professionelle musikere, som tør og vil lave ny børnemusik. Flot, flot! Stor ros."

Venlig hilsen Peter Hyldahl Musiklærer Ribe

"Det er dejligt, at nogen komponister og sangskrivere behandler  børnene ordentligt og ikke giver dem musikalsk junkfood. I min  familie reagerede både barn og voksne umiddelbart positivt på  disse iørefaldende og velspillede sange. En rigtig  ørehænger." Jens Jørn Gjedsted
 
"Humørbarometeret steg straks adskillige grader i familien.  Det er en pragtfuld CD: masser af dejlig musik og sjove, skæve,  skægge tekster." Jørgen Graven Nielsen, Musikskoleleder,  Trundholm.
 
"Tak tak tak for en fantastisk, fantasifuld, sjov,  "storetå-vippende" og glad samling sange for børn og  voksne. "Verdens Navle" falder på et tørt sted. Vi  har brug for børnemusik af høj kvalitet." Leif Jakobsen,  musiklærer, Hirtshals.
 
"Mange tak for CD’en med børnemusik: Verdens Navle:, som gør  stor lykke i vores hjem. Maria som nu er 20 måneder gammel er  ellevild, danser og hopper rundt i lokalet..." Annette Juel Baunsgaard,  Lyngby.
 
"CD’en verdens navle blev straks sat på i bilen på vej hjem -  Mathias på 7 år lyttede koncentreret, grinede og nynnede med,  slæbte CD’en ud af bilen og satte den på RESTEN af dagen i  én uendelighed inde på sit eget værelse." Michael  Bojesen, dirigent for Radiopigekoret.

Djembe Magazine, no. 31, January 2000

En af de mest udbredte misforståelser omkring sange og musik for børn har været, at det blot gjaldt om at finde nogle sjove, enkle og letforståelige tekster og ledsage dem med tilsvarende musik. Dette har medført, at seriøse musikere og komponister ikke har haft den store lyst til at indgå i børnemusikalske sammenhænge på grund af de manglende udfordringer og de ofte små ambitioner. Og mange børn vil allerede i en tidlig alder hellere have 'voksenmusik', Spice Girls er sejere end Øfgrisen Gunnar.
Denne CD er et godt bud på, hvordan der kan tilføres nyt blod til genren og sættes nye standarder.
Inge Duelund Nielsen har skrevet en række tekster, der er sjove, dybsindige og finurlige, i en stil der går rent ind hos børn og os andre barnlige sjæle. Et yderst kompetent rimsmederi formidler tekster, der samtidig med at de morer, maner til eftertænksomhed. Også for voksne.
Komponisten og pianisten Jørgen Emborg faldt for teksterne og satte musik til. Og ånden i teksterne fremhæves på bedste vis i hans kompositioner, som er meget iørefaldende og lettilgængelige, til trods for de mange sjove indfald og drejninger i musikken og det faktum, at der bruges et noget mere avanceret harmonigrundlag, end vanligt er for genren.
Melodierne virker meget naturlige og fænger hurtigt, de er varierede, men der er hele tiden sammenhæng og en rød tråd. Sammen med forfatterens datter Ida medvirker en række af landet dygtigste professionelle sangere og musikere, så musikalsk kører det jo bare på bedste beskub.
Her er altså en CD for hele familien af en så høj kvalitet, at jeg næsten kan blive helt nedtrykt over, at jeg ikke længere selv har børn boende hjemme at dele den med. Anbefales til alle fra tre år og opefter.
Børge Blume-JensenCd: Verdens Navle - børnemusik

Jørgen Emborg om Verdens Navle:

I mit arbejde som komponist har jeg lavet mange ting - og det er en stor glæde når noget fænger. Verdens navle viste både publikum og anmeldere at der er al mulig grund til at tage børnemusik alvorligt.

Verdens Navle blev lavet med det udgangspunkt at der ikke måtte lefles for eller tales ned til børnene - hverken musikalsk eller tekstligt. Tekstforfatteren Inge Duelund - som var den der tog initiativet til dette projekt - satte et højt niveau fra starten. Ambitionen var at lave børnemusik som også voksne kunne holde ud at høre på - og helst igen og igen...

Flere har spurgt om jeg/vi kunne finde på at lave en opfølger til verdens navle - altså endnu en cd med børnemusik. Til dette har jeg ikke et entydigt svar - det var faktisk meget svært for mig - som væsentligst er jazzkomponist og jazzpianist - at skrive denne musik.

Men - måske...

VERDENS NAVLE:
'12 sange for børn og voksne'
Sundance SU 9042-2

 

Booking: Jazzpianist og Jazzkomponist Jørgen Emborg - tlf.: (45) 32113907 -  Email